Welkom!

ALbert.mietus.nl/read.IT is het archief van vrijwel alle 'publieke' publicaties van ALbert Mietus. Vaak zijn publicaties zowel in html- als in pdf-formaat beschikbaar. Die laatste is de meest originele. De html-versie is soms enigszins geactualiseerd; dat is dan vermeld.

Ik wens u veel leesplezier.

Bits & Chips

Bits & Chips

Ik schrijf al jaren voor het vakblad Bits & Chips. Ik vul daar zo'n twee maal per jaar een column en schrijf af en toe een gewoon artikel. Daarnaast ben ik sinds enkele jaren dagvoorzitter van het jaarlijkse bits & chips 'Embedded Systemen' event; waar ik ook presenaties gegeven heb.

Proponotheek

Embedded QuickStart Linux (Proponotheek over open-souce)

De term 'Proponotheek' is afgeleid van de Latijnse term propono wat 'delen' betekent. De Proponotheek is dus een kennisbank; zie www.passievoortechniek.nl)

Voor deze kennisbank heb ik diverse artikelen over open-source en/of linux geschreven. In dat kader is ook de EQSL (Embedded QuickStart Linux) CD door mij geïnitieerd en ontwikkeld. Deze is nog steeds te bestellen via genoemde site.

AWHB

AHWB: Albert Wil Het Beter

In deze nieuwe rubriek Albert Wil Het Beter (AHWB) gaat ALbert in op zijn missie: "Software Beter Maken". Hij legt uit waarom dat nodig is. En hij gaat stap voor stap op onderzoek: hij beschrijft ideeën en methoden om software beter te maken.
Zo is er een probleem met het imago van software. Deels is die borrelpraat gewoon waar. En toch, ... Dankzij de software-industrie is er ook veel bereikt. Veel moderne, handige spullen om ons heen zouden niet mogelijk zijn zonder goed werkende software. Denk aan telefoons, aan GSM of aan de populaire iPod. Is dat vaak niet meer dan wat plastic en een boel software?

Hoe kunnen we software beter maken? Door betere processen? Betere tools? Of door beter ons beste te doen? Kan het wellicht wat goedkoper, of moeten we efficiënter worden om meer tijd over te houden om aan de kwaliteit te werken. Of moeten we alleen aan ons imago werken?
Wie het weet mag het zeggen...

ToolView

Rubriek: ToolView

Elke ingenieur gebruikt tools en iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Vaak gebaseerd op dat wat er toevallig als eerste beschikbaar kwam. Zo ook de ICT-ingenieur. Ook die gebruik tools, software-tools wel te verstaan. En daar zijn er oneindig veel van; waardoor de keuze erg lastig is. Veel handige tools worden niet gebruikt omdat ze onbekend zijn. In de rubriek 'ToolView' worden maandelijks dergelijke handige tools voorgesteld. Deze mini-reviews geven een eerste indruk.
Een belangrijke eis was dat alle info op exact één A4tje moest passen. Voor de html-versie is dat wat lastiger, al heb ik dat getracht met mijn beste opmaak trucks. De bijgevoegde originele pagina, in PDF-formaat, pas altijd exact!

Diversen

Diverse publicaties

Er zijn nog een aantal publicaties, die niet in een andere categorie vallen. Deze zijn hier opgenomen.

Maar er zijn ook een aantal 'visies' en 'notities'. Die zijn wel openbaar, maar niet geschreven voor/in een blad. Ze zijn daarom niet hier opgenomen.
Zie elders voor een overzicht (ToBeDone)