Diverse publicaties

Er zijn nog een aantal publicaties, die niet in een andere categorie vallen. Deze zijn hier opgenomen.

Naast de 'publicaties', die altijd ergens in een blad verschenen zijn, heeft albert wel meer geschreven.
Vaak zijn die niet openbaar

Maar er zijn ook een aantal 'visies' en 'notities'. Die zijn wel openbaar, maar niet geschreven voor/in een blad. Ze zijn daarom niet hier opgenomen.
Zie elders voor een overzicht (ToBeDone)

Ook heeft albert nog een aantal presentaties publiekelijk beschikbaar zijn. Zie daarvoor: XXX ToBeDone

De publicaties in deze categorie zijn bovendien vrij oud (uit 2003), niet geweldig goed, en in oude dialecten geschreven. Er is voor gekozen om ze niet opnieuw (nu, voor deze site in 2010) compleet te herschijven met moderne opmaak.
Dan zou het beter te zijn om ze opnieuw te schrijven en dat is niet de doelsteling van albert.mietus.nl/read.IT. Op deze manier zijn ze beschikbaar in html en doorzoekbaar. Voor een moeie opmaak wordt verwezen naar de pdf versies.

Wat is Objective C?

Vorig jaar vroeg een collega, die net een mooie Apple Notebook gekocht had of ik wist wat `Objective-C' was. Zijn systeem gebruikte dat veel. Toevalling heb ik, jaren geleden, me verdiept in die tegenhanger van C++; en dus ik kon meteen melden dat het een OO programmeertaal is. "Die veel mooier, krachtiger en eenvoudiger is dan C++ of Java", kon ik niet laten om toe te voegen!

Boekbespreking: Eric Meyer on CSS

Altijd al eens een paar mooie webpagina's willen maken? Eentje met stijl? Met 'Cascading Style Sheets' kan dat. En vanaf de 5-versies van de populaire browsers werkt dat ook echt.